پر کاربردترین بلوک ها در صنعت ساختمان

گروه تولید و پخخش مصالح ساختمانی مانامستر ارائه دهنده انواع مصالح ساختمانی به صورت عمده و جزئی می باشد.

پر کاربردترین بلوک ها در صنعت ساختمان

انتخاب مصالح مناسب، کلید ساخت بنایی باکیفیت و بادوام است. در این میان، بلوک‌های ساختمانی به عنوان ارکان اصلی سازه، نقشی اساسی ایفا می‌کنند. تنوع این بلوک‌ها در جنس، ابعاد و ویژگی‌ها، انتخاب را برای سازندگان و مهندسین به فرایندی ظریف و پر اهمیت تبدیل کرده است. در این مقاله، به بررسی رایج‌ترین انواع بلوک‌های ساختمانی، مزایا و معایب هر کدام و کاربردهایشان می‌پردازیم تا راهنمای شما در انتخابی آگاهانه باشیم.

بلوک های سیمانی

بلوک های سیمانی از پر استفاده ترین بلوک های ساختمانی هستند و معمولا در سقف و دیوار ها استفاده می شود.بلوک های سیمانی با استفاده از بتن و سنگدانه ها تولید می شود و علاوه بر مقاومت بالا ضریب انتقال صوت و حرارت پایینی دارند.

انواع بلوک های سیمانی

بلوک های سیمانی انواع مختلفی دارند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

1.بلوک های سیمانی توخالی:

بلوک های سیمانی توخالی به دلیل استفاده از سنگدانه های سبک در ساخت و همچنین فضای خالی که دارند سبک هستند و نصب آنها آسان است و مورد استفاده در دیوار های غیر باربر می باشند.

2.بلوک های سنگ فرش:

بلوک های سیمانی سنگ فرش به شکل های مربع یا مستطیل تولید می شوند و به خاطر کاربری که دارند از مقاومت بالایی برخوردار هستند.از بلوک های سنگ فرش علاوه بر سنگ فرش پیاده رو ها و در پارکینگ و پارک ها نیز استفاده می شود.

3.بلوک های سیمانی توپر:

بلوک های سیمانی توپر با استفاده از سنگدانه های متراکم ساخته می شوند و از وزن و استحکام زیادی برخوردار هستند.از بلوک های توپر در ساخت بناها با دیوار باربر استفاده می شود.

4.بلوک های لیکا:

بلوک های لیکا از سبکدانه های لیکا و سیمان تشکیل می شوند و ویژگی های همچون عایق حرارت،وزن سبک،مقاومت بالا و … را دارند.

بلوک های سفالی

نوع دیگر بلوک های رایج در صنعت ساختمان سازی بلوک های سفالی می باشند.بلوک های سفالی دارای ویژگی هایی از جمله وزن سبک، قیمت مقرون به صرفه، امکان سوراخ کاری و… هستند ولی از مقاومت پایینی برخوردارند و امکان شکستگی در آنها زیاد است.

انواع بلوک های سفالی

بلوک های سفالی انواع مختلفی دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

1.بلوک سفالی سقفی:

بلوک های سفالی سقفی برای پر کردن فضای خالی بین دو تیرچه استفاده می‌شوند.این بلوک های غیر قابل اشتغال هستند و همچنین توانایی جذب آب دارند.

2.بلوک های سفالی فوم دار:

در بلوک های سفالی فوم دار،یک لایه فوم در بین آنها جهت عایق بندی در برابر حرارت و صوت استفاده می کنند.بلوک های سفالی فوم دار در ساخت دیوار ها استفاده گسترده ای دارند.

3.بلوک سفالی تیغه:

بلوک های سفالی تیغه یا بلوک 7 سانتی متری برای ساخت دیوار های جدا کننده که ضخامت زیادی لازم ندارند استفاده می شوند.این بلوک ها با قیمت پایینی که دارند می توانند انتخابی اقتصادی برای ساخت دیوار باشند.


بلوک های سبک

بلوک های سبک از اختلاط سیمان،آهک،سیلیس،پودر آلومینیوم و آب و در شرایط خاص با فشار و دمای زیاد تولید می شوند و امروزه استفاده گسترده ای از آنها در صنعت ساختمان می شود.بلوک های سبک دارای بافت مختلط و اسفنجی هستند و می توانند عایق مناسبی در برابر حرارت و صوت باشند.

انواع بلوک های سبک

انواع بلوک های سبک عبارتند از:

1.بلوک سبک لیپر:

بلوک های سبک لیپر با استفاده از گرانول های پرلیت صنعتی و پوکه اسکوریا تولید می شوند و در سازه هایی مانند دیوار جدا کننده،دیوار های محیطی و … قابل استفاده می باشد.

2.بلوک سبک فوم دار:

بلوک های سبک فوم دار از پوکه معدنی،ماسه بادی نرم،فوم کفی و آب تولید می شود.بلوک های سبک فوم دار به دلیل وزن سبک خود به عنوان بلوک ضد زلزله معرفی می شوند و همچنین این بلوک ها عایق حرارت و صوت نیز هستند.

3.بلوک سبک هبلکس(AAC):

بلوک سبک هبلکس نوعی بلوک متخلخل است که مقاومت بسیار بالایی دارد و عایق حرارتی و صوتی نیز می باشد.بلوک های هبلکس همچنین دارای مقاومت در برابر آتش سوزی و زلزله نیز هستند.بلوک های هبلکس به عنوان بلوک سبز نیز شناخته می شوند.این به این معناست که بلوک های هبلکس پایدار هستند و می توانند بازیافت و دوباره استفاده شوند. 

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس

شاید تا حالا برایتان سوال شده باشد که تفاوت بلوک لیکا و هبلکس در چیست؟چرا که ویژگی های مشابه زیادی دارند. بلوک‌های لیکا و هبلکس، هر دو از جمله بلوک‌های سبک ساختمانی با کاربردهای متنوع هستند، اما تفاوت‌های قابل‌توجهی در آن‌ها وجود دارد. بلوک‌های هبلکس به دلیل وزن سبک‌تر، عایق حرارتی و صوتی بهتر، مقاومت مکانیکی بیشتر و سرعت اجرای بالاتر، در مقایسه با بلوک‌های لیکا، برتری دارند. با این حال، قیمت بلوک‌های هبلکس نیز به طور کلی بیشتر است. 

به طور کلی انتخاب بین این دو بلوک به نیازها و شرایط پروژه شما بستگی دارد؛ به عنوان مثال، اگر عایق‌بندی و سرعت اجرا برایتان اولویت دارد، هبلکس انتخاب مناسب‌تری خواهد بود.


نتیجه گیری

شما در این مقاله با انواع بلوک های رایج در صنعت ساخت و ساز آشنا شدید.هر بلوک ساختمانی ویژگی خاص خودش را دارد و تصمیم گیری برای انتخاب بلوک های ساختمانی باید با دقت و با توجه به نیاز ها انجام شود.به طور کلی بلوک با توجه به مزایا و معایب خود می توانند برای ساختمان ها کارآمد باشند.

گروه بازرگانی تولید و پخش مصالح ساختمانی مانا‍مستر ارائه دهنده انواع بلوک های هبلکس در ابعاد مختلف می باشد.شما می توانید بلوک با مانامستر بدون واسطه و مستقیم از کارخانه بلوک هبلکس را با شرایط اقساطی خرید کنید.برای اطلاع از قیمت هبلکس و خرید این محصول به وب سایت مانا‌مستر مراجعه کنید و یا با شماره  09136789853 تماس بگیرید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.